miercuri, 9 noiembrie 2016

ASTAZI ,DESPRE DRUMUL LUNG AL CAINELUI SI GRIJA ALTORA

( Ia cititi AICI si mergeti la vot ca nu cumva sa piara intelighentia  de dreapta, care tocmai a luat una peste ...vot in State !)


Niste randuri aparute in Curs de guvernare.ro

"Pensiile înregimentaților – se poate ajunge și la 105% din valoarea veniturilor lunare obținute când munceau
S-a revenit, tot sub formula pensiilor ocupaționale, și la pensiile calculate special pentru cei din Ministerul Apărării Naționale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și serviciile secrete (SRI, SIE, STS).
Aceste pensii sunt plătite prin casele proprii de pensie.
Conform celor mai recente date sunt:
·       76.700 de pensionari la MApN
·       69.180 pensionari la MAI
·       9.414 de la SRI.
La MAI, numărul a crescut semnificativ în câteva luni – în ianuarie existau 59.407 persoane care provin din structurile actuale și anterioare ale MAI sau urmași ai acestora.
Anul acesta li s-au recalculat pensiile pe algoritmul adoptat de parlamentari (anul trecut și la presiunea lui Gabriel Oprea), dar cu unele corecții făcute de actualul Executiv, astfel încât să nu se ajungă la pensii duble față de veniturile deținute în ultimele luni.
...........................
În evidenţa Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. figurau în ianuarie 2016:
·       38.600 de pensionari deţinători ai ordinului „Meritul militar” clasa I
·       15.900 cu clasa a II-a
·       13.500 cu clasa a III-a
·       7.900 nu deţineau acest ordin (dar vor avea probabil toate șansele să-l primească până la pensionare)- aiurea-n tramvai !(n.n.)
Statistica pensiilor de militar:
·       Pensia medie la MApN a fost în septembrie de 2.995 de lei
·       Cea mai mare pensie plătită de MApN – 28.496 lei (fost director regie autonomă)
·       10 beneficiari primesc pensii între 20.000 – 25.000 lei, din care 7 persoane au fost magistraţi militari  (pai ce,astia-s militari ? n.n.)
·       În evidenţele Casei de pensii sectoriale a MApN se găsesc 779 de pensionari având gradul de general aparţinând MApN şi altor instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională

CEA MAI MARE PENSIE, DE 38 DE ORI MAI MARE DECAT PENSIA MEDIE 

Cea mai mare pensie în România este de aproape 41.000 de lei (de 38 de ori mai mare decât pensia medie în sistemul de stat -930 d elei) și este câștigată de un fost magistrat.
Sau, era la sfârșitul lunii septembrie, deoarece presa a relatat de curând că fostul procuror general al României Ilie Botoș (demis din funcție după fuga din țară a lui Omar Hayssam), ar încasa o pensie de 51.000 de lei.
Celelalte poziții din top 10 sunt adjudecate de personalul navigant civil, pensii speciale despre care nimeni nu-și mai amintește cum au ajuns să intre prima dată în lista specialelor:


Așadar, nu există nicio pensie de magistrat care să ajungă la valoarea de care vorbea ministrul Justiției, Raluca Prună.
Asta nu înseamnă că sumele încasate de magistrați după pensionare nu sunt impresionante, așa cum arată ultimul tabel"....s.a.m.d.

Dan M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu