sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Ministrul Afacerilor Interne vrea sa schimbe statutul polițistului .De ce ?

Pentru că este vechi, a declarat Radu Stroe.
Astfel ca în cel mult o lună se va lansa in dezbatere un nou proiect de act normativ .Ministrul a subliniat si faptul ca sindicatele sunt de acord cu modificarea si completarea Legii 360 privind statutul poliţistului.

"Este o lege veche, viaţa a mers înainte şi va trebui să lansăm cât de curând, poate în cel mult o lună, un nou proiect de lege a Statutului poliţistului", a spus Radu Stroe.

Ministrul nu a precizat ce modficări vor fi aduse legii, însă a dat ca exemplu situaţia de la I.P.J.Olt, unde in urma unui unui control al ministrului s-a dispus cercetarea prealabilă a inspectorului sef si a celor doi adjuncţi ai acestuia, a şefului Poliţiei oraşului Balş şi a altor opt poliţişti cu funcţii de conducere.
Am vrut să schimb conducerea IPJ Olt, însă Statutul poliţistului nu mi-a permis. Nu se poate aşa ceva! Nu este corect! Acolo este o anchetă în curs, iar subalternii celor vizaţi sunt puşi în situaţia să răspundă la întrebări legate de şefii în exerciţiu. Era normal ca, pe perioada cercetărilor, aceşti şefi să fie ţinuţi deoparte. Legea nu ne permite însă acest lucru, iar noi nu putem să facem abuzuri”, a subliniat ministrul.

Dan Moraru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu