sâmbătă, 8 decembrie 2012

MESAJUL PRESEDINTELUI BASESCU CATRE MILITARI



Domnilor militari de toate gradele,activi si ..(in rezerva ?) Stimaţi fraieri,
Eu, comandantul vostru suprem, am aprobat să vi se taie din venituri. Ştiu că voi nu protestaţi, pentru că aşa sunteţi educaţi. Militarii tac şi înghit toate mizeriile politice. Dar vreau să vă promit un lucru. Singura modalitate de a vă primi nişte drepturi legale care vi se cuvin (pe care eu şi Boc vi le-am tăiat) este să votaţi m-ARD- eiasii mei ,caci astfel ma votati pe mine, si eu va promit ca o  să vi le dau înapoi. Va spun asta fara stirea presei ,ca să nu audă cum vă şantajez şi cum mă umilesc în faţa voastră, recunoscând că nu vreau să cer respectarea drepturilor voastre salariale decât după ce îmi veţi da votul.

Uitasem, vreau să le transmit un mesaj şi celor 32.000 de pensionari militari, cei ale căror pensii nesimţite apasă foarte grav pe bugetul de stat (aşa mi-a zis Boc, eu nu fac decât să repet ce-a zis el, deşi e obsesia mea mai veche cu pensiile astea ale voastre). Ştiu că v-am înjurat în campanie. Iată ce am zis într-un miting la Brăila: "… vor dispare acele pensii privilegiate şi cei vizaţi în mod deosebit sunt cei cu pensiile speciale. (...)".

Iubiţi alegători in haină militară, nu-i adevărat ce-am spus în faţa a zeci de mii de oameni, în campanie. Am mâncat şi eu ..vrute si nevrute, ca un politician de talie din ţara asta. Recunosc ca am spus prostii ,adica v-am dus cu presul (scuzati mojicia limbajului, dar altfel nu–mi iese) în legătură cu pensiile voastre speciale: "Este un lucru care mă deranjează, dezbaterile pe tema pensiilor militare. Militarii nu fac parte dintr-un sistem privilegiat. Vă asigur,dacă această lege pune sub semnul întrebării menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă,o voi trimite Parlamentului pentru a fi discutată şi pusă în regulă.Nu exclud să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sunt în toate statele NATO.Deci, în privinţa pensiilor militare e mai mult dezbatere decât realitate".

Stimaţi militari cu drept de vot, acum vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine. Când stau de vorbă cu amărâţii care mă votează, trebuie să vă înjur şi pe voi. Le-am zis că sunteţi nişte privilegiaţi, pentru că pensiile militare fac parte din sistemul pensiilor nesimtite pe care eu le condamn.
Acum, fiind între noi, vă asigur că eu de fapt pe voi vă iubesc şi vă preţuiesc. Nu pe săracii ăia care mă aplaudă forţat, aduşi cu autocarele de la sute de kilometri distanţă pe banii unei clase politice corupte.
Când sunt aici, în fata voastra in unitatea noastră militară, mă dezic de tot ce spun la mitingurile cu ăia. Ieri vorbeam portocaliu, azi gândesc kaki. Ce vă costă să puneţi ştampila unde va spun ? Sunt sigur că voi înţelegeţi situaţia grea in care ma aflu. 
Plus că blonda vrea şi ea nişte genţi mai scumpe, suntem in luna cadourilor, deh. 
Aia mare nacajita tare,fara barbat ,are multe cheltuieli cu apartamentul (de lux, deh).
Aia mică se sacrifică pentru ţară în cel mai înalt for de reprezentare parlamentară europeană.A şi zis prin presa ticăloşită că vrea să-şi ia o vilă la Paris, ca iubitul ei proaspat sot ,nu prea mai are lovele. Acum ştiţi şi voi, vilele la Paris, chiar în cartierele mărginaşe lângă Arcul de Triumf, nu sunt aşa de ieftine ca la noi, pe Mihăileanu.

În concluzie, voi o duceţi greu. Aveţi venituri tăiate, înzestrarea e la pământ, v-am implicat în scandaluri politice cu al'de Oprea.
Ce să mai, aţi dus-o nasol cu mine ca presedinte opt ani,cu 6 guverne Boc si Ungureanu.

Dar vă promit să continuăm împreună, cu o condiţie. Să votaţi cum va spuneam. Şi în ianuarie revin şi negociem drepturile voastre.

P.S.: Să nu cumva să lipsiţi de la vot. De ce vă e frică, nu scăpaţi,m-ARD-eiasii mei vor fi la putere inca 100 de ani !



Dan Moraru



Prelucrare dupa Radu Tudor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu