luni, 18 ianuarie 2016

SCRISOARE DESCHISA adresata domnului general Oprea.



          
Domnule general,

Ne adresăm dvs. în calitate de militar în rezervă, cu certitudinea că din spirit de corp, împărtăşim aceleaşi valori comune, proprii doar categoriei noastre profesionale: încredere în sine, camarazi şi grup, demnitate, onoare şi mai presus de orice, solidaritate.
"În nicio ţară care face parte din Alianţa Nord- Atlantică nu-mi amintesc să fi văzut rezervişti în stradă, cerându-şi insistent drepturile de pensie, după cum nu ştiu să fi citit în vreo ştire, fie şi strecurată discret de agenţiile mari de presă, că lideri ai unor state din NATO vor fi pomenit, în discursurile lor, de pensiile „nesimţite” ale militarilor" (col. Florin Sperlea, Observatorul Militar)

Ştiţi bine şi dvs. domnule general că aşa este.
Suntem în preajma zilei de 24 ianuarie pe care am dori să o celebrăm cu respectul cuvenit unei mari sărbători naţionale dragă tuturor românilor.
Din nefericire guvernul particular al preşedintelui Iohanis, pentru care « UNPR... și-a anunțat susținerea... înaintea votului de învestire », ne scoate în Piaţa Unirii din Iaşi dar nu pentru a ne prinde într-o « Horă a frăţiei », ci pentru a protesta, cerându-ne dreptul de a fi trataţi cu respectul cuvenit unor oameni care au servit şi vor servi patria oricând o va cere!
Militarii în rezervă (si membrii familiilor celor activi, in special ale SGP (soldatii si gradatii profesionisti), crunt loviti si ei de infamele masuri ale guvernului pe care-l sprijiniti) din Iasi şi din toată tara vom protesta !
Vom fi prezenţi în Piaţa Unirii pentru a spune răspicat, milităreşte presedintelui României şi acestui guvern de venetici fără de ţară şi fără frica de Dumnezeu, aşa cum i-am spus şi celuilalt preşedinte de tristă  amintire în ianuarie 2011, că nu se poate juca cum vrea cu vieţile noastre !

Domnule general,
Spuneaţi pe 14 ianuarie că: « Securitate pentru români înseamnă o atenție sporită pentru Armată și pentru militari, poliţişti, jandarmi, pompieri. Înseamnă sprijin pentru respectarea angajamentelor luate anul trecut în privința... pensiilor din sistemul militar »

Da, domnule general.Am putea sa va credem.
Dar de 20 ani aproape toti guvernanţii îşi bat joc de întreaga armată.
De 5 ani aproape toti guvernanţii lucrează incrancenat, cu meticulozitate la micşorarea continuă a drepturilor băneşti ale armatei de rezervă.  

Şi procesul duşmănos continuă.
Rup din pensiile militare, ciuntind o lege care nici măcar nu a intrat în vigoare tocmai pentru a se putea modifica. Prin ilegitimul, ilegalul şi discriminatoriul art. 40 pct.4, 5 și 6 din O.U.G. 57/2015 care o modifică, schimonosindu-i caracterul reparatoriu.

Domnule general,
Mai spuneaţi pe 14 ianuarie că “... vom fi foarte fermi și vom reacționa tranșant dacă vom constata că există riscul să se piardă lucrurile bune câștigate de români în ultimii ani”.

Da, domnule general.Va putem crede.

Dar Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat este şi opera dvs.,votată de parlamentarii UNPR.
Legea privind pensiile militare de stat este unul dintre « lucrurile bune câștigate de români în ultimii ani ».

Este momentul să fiţi ».... foarte ferm » şi să reacţionaţi ».. tranșant » pentru că « ...există riscul să se piardă » un drept câştigat, un lucru bun, o lege făcută pentru respectarea obligaţiilor contractuale pe care şi le-a asumat statul roman modern fata de militari şi poliţişti, încă de la 1830.

Domnule general,
Spuneaţi că « UNPR va sancționa public și prin vot orice abatere, orice derapaj și orice eșec major al actualului Executiv ».

Da, domnule general.Va putem crede.

DAR FACEŢI-O ACUM DOMNULE GENERAL! PUBLIC!

Pronunţaţi-vă fara rezerve, in mass-media asupra legalităţii procedurii şi asupra legitimităţii unui Guvern care s-a angajat să aplice întocmai legile votate de dvs. şi promulgate de Preşedintele României.
Reacţionaţi ferm şi stabiliţi acum parcursul procesului de reparaţie al unui rău care mai poate fi îndreptat înainte de a fi prea târziu.

Si va vom crede domnule general ca aveti “ libertate totală în a spune când lucrurile nu merg bine în activitatea actualului Guvern”.

Şi poate la Iaşi, alaturi de presedinte, noi militarii ne vom prinde cu bucurie în Hora Unirii!

Biroul Operativ al SCMD Filiala Iaşi,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu