marți, 16 decembrie 2014

SEMNE BUNE ANU `ARE ! SE PARE

(Zvonuri despre viitoarea lege a pensiilor militare)
Pe 10 Noiembrie 2014 ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa vorbind rezervistilor constanteni despre viitoarea lege a pensiilor militare a afirmat  ca aceasta va fi ”mult mai clară” şi nu va lăsa loc de interpretare.
Pentru a fi mai convingator dl.ministru a dat asigurari ferme ca « în curând vor fi începute demersurile pentru aprobarea actului normativ » deoarece legea este finalizată, este la avizare la organismele competente şi, în scurt timp, vom urma procedurile privind aprobarea legii. Doresc ca acestă lege a pensiilor militare să fie un sistem juridic care să nu lase loc la interpretare. Acest proiect de lege, odată ce va fi adoptat, să fie un sistem juridic stabilit pentru militarii români".  
Nu am crezut atunci in cuvantul d-lui ministru, nici altadata si mai ca nu as crede nici azi.Daca nu ar fi aparut un zvon.Care, ca orice zvon, poate fi doar constatat ca atare ,dar nu si crezut.
Numai ca unele surse (bine informate!) verificate reciproc, sustin ca totusi a inceput sa se miste ceva! Se pare ca dl.ministru s-a tinut de vorba si ca proiectul de lege privind pensiile militare a fost finalizat si trimis la Ministerul Muncii !!
La sedinta Comitetului Executiv Naţional al partidului de guvernamant din saptamana trecuta acesta a afirmat ca  proiectul de lege privind pensiile militare a fost finalizat si ca la sfarsitul saptamanii va fi trimis la Ministerul Muncii, MAI şi celelalte ministere interesate.Tot atunci ministrul a susţinut că prin noul proiect de lege "nimeni" nu va pierde la pensie. "Rezolvarea problemelor pensiilor în sistemul militar se poate face doar printr-o nouă lege. Proiectul de lege este finalizat, o să îl înaintez la Ministerul Muncii şi la celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar, astfel încât să se revină la normalitate. Prin legea privind pensionarea unică s-a bulversat acest sistem, au fost create discriminări, la unii au scăzut, la alţii au crescut. Când am venit la minister am găsit mii de dosare încă neprocesate şi le-am adus la zi, le-am finalizat, am găsit 28.000 de contestaţii şi se rezolvau patru contestaţii pe zi, acum se rezolvă în jur de 100 pe zi, dar indiferent câte artificii am crea legat de pensiile militarilor, problema nu se rezolvă decât printr-o lege care să privească exact pensiile celor care provin din sistemul de apărare. Atunci când s-a trecut de la legea privind pensiile militare la această lege, cheltuielile MApN au crescut cu peste 500 de milioane. O revenire la normalitate este urgentă şi nu se poate face decât printr-o nouă lege. Cred că azi sau mâine voi şi trimite proiectul de lege spre Ministerul Muncii, la MAI, la servicii, după care îl voi supune dezbaterii publice".
El a precizat că proiectul va fi pus apoi în dezbatere publică şi va urma procedurile parlamentare pentru a fi adoptat. "După ce va fi dezbătută şi cu rezerviştii, şi cu structurile militare şi cu sindicatele, voi veni cu legea în Parlament, pentru că legea care a existat privind pensiile militare este o lege care a funcţionat zece ani de zile, nu a creat discriminări şi a fost elaborată pe principiile ţărilor membre NATO. Legea nu va crea discriminări şi va aprecia la justa valoare munca unui militar. Eu sunt de părere că trebuie trecută prin Parlament şi vreau să treacă prin dezbatere publică. Se vor calcula pensiile militare pe principiile normale care sunt în statele membre NATO. Proiectul de lege va crea principii serioase de pensionare". 
Mai mult aseara la Antena 3 Ministrul Muncii a spus ca «  legea pensiilor militare a fost avizata pozitiv .. Probabil va fi inaintata parlamentului spre dezbatere la inceputul anului viitor »
  Poate ca totusi..Domnul ne- ajuta !
  Dan M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu