vineri, 11 octombrie 2013

GEABA SPERANTE ! “ESTE UN PUNCT DE VEDERE ERONAT”!

In deciziile pentru punerea in plata a drepturilor de pensie in conformitate cu Legea 241/2013,primite de unii rezervisti cu pensia diminuata,la punctul C apare expresia :

La data emiterii prezentei decizii,pensia calculate prin aplicarea algoritmului de calcul prevazut de dispozitiile OUG 1/2011 ....este in cuantum de........lei”

Si eu si multi altii ,interpretand art.2 alin.(2) din Legea nr. 241/ 2013 („diferentele între sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite ce urmeaza a fi platite de Casa Sectoriala de Pensii a MApN în cadrul termenului general de prescriptie”),am crezut ca este vorba despre diferentele dintre pensia mea din luna decembrie 2010 si pensia stabilita de Boc  pe baza OUG nr.1/ 2011.

Geaba sperante !

Casa de Pensii Sectoriala a MApN,in nr.39 al “Observatorului Militar”,la pag.17,ne comunica:”Este un punct de vedere eronat”!
Si ca : “ Diferentele la care se refera art.2 alin.(2) sunt cele dintre pensia stabilita initial conform OUG nr.1/2011 si cea stabilita ulterior,dupa ce au fost depuse documente  suplimentare, din care reiesea un nivel mai mare al veniturilor lunare care se iau în calcul la stabilirea pensiei. Unii din pensionari au primit aceste diferente, altii, nu. Pentru acestia din urma este valabil art.2 alin.(2) din Legea nr.241/2013,anume ca vor primi diferentele în termenul general de prescriptie”.

De ce este asa si nu cum am interpretat noi ? (adica unii juristi si avocati).Casa de pensii nu argumenteaza punctul sau de vedere. Il declara pur si simplu.

Asa ca nu ne ramane decat (din nou) lunga cale a justitiei.
Dar pana acolo...

Eu unul  nu ma las.Vreau cu tot dinadinsul sa-mi dea statul banii inapoi.
Asa ca ,pentru realizare actiunii prealabile,voi  inainta Casei de Pensii o cerere in care solicit emiterea unui document prin care sa recunoasca si  sa stabileasca suma si termenul pentru restituirea diferentelor pentru perioada ianuarie 2012- octombrie 2013.

Casa de Pensii Sectoriala este obligata sa raspunda in 30 de zile.
In functie de raspunsul primit sau la expirarea termenului de raspuns deschid actiune in instanta, pentru „ A CERE” emiterea unui act privind calculul diferentelor,modalitatea si termenul de plata a sumelor aferente.

(Termenul de prescriptie fiind de 3 ani, nu se poate cere in instanta, in prima faza, plata acestor sume).

Dan M.

Mai multe pe : http://www.presamil.ro/OM.htm

Un comentariu:

  1. Tot nu am sa inteleg strategia, daca se poate numi asa delasarea si apatia celor de la CENTRU cu privire la masurile luate pentru bineloe sindicalistilor, ce fac acestia in afara de sedinte fara finalitate, rapoarte ambigue si mustryuluiri a celor care mai ridica glasul ? ce se urmareste ? mutarea pansionarilor la UNPR, asemeni stimabilului Pricina , pentru a castiga in procese? imi este neclara pozitia dl. Dogaru , nimic concret, si fiindca veni vorba de STIMULENTE , la ce se refera ? la cine se refera ? cui se acorda stimulentele ?

    RăspundețiȘtergere