duminică, 6 octombrie 2013

Cum se calculeaza valoarea neta a pensiei reintregite?

Fiecare rezervist militar care se incadreaza in prevederile Legii.241/2013 va primi o noua decizie pentru punerea in plata a drepturilor de pensie.

Valoarea neta a pensiei reintregite se stabileste conform algoritmului publicat in numarul 37 al Observatorului Militar (http://www.presamil.ro/OM/2013/37/ZIAR%2037.pdf) astfel : 
1.   Din cuantumul brut al pensiei din decembrie 2010 se scad 740 de lei;
2.   La suma ramasa, se aplica 5,5% pentru CASS (contributia de asigurari sociale de sanatate);
3.   Valoarea CASS rezultata  plus 1.000 de lei se scad din cuantumul brut;
4.   La suma rezultata, se aplica procentul de 16% pentru impozit;
5.   Valoarea neta a pensiei (ceea ce se va primi pe card sau direct de la postas) se obtine prin scaderea din cuantumul brut a sumei rezultate prin adunarea celor doua retineri – CASS + impozit.
Pentru pensionarii care, au realizat stagii de cotizare dupa trecerea in rezerva, la cuantumul brut al pensiei din decembrie 2010 se adauga cuantumul aferent perioadei de cotizare,apoi, pentru obtinerea cuantumului net al pensiei, se urmeaza algoritmul descris mai sus.

Si iata cum statul fura din nou.Pe cei care au realizat stagii de cotizare dupa trecerea in rezerva si au inca o pensie.Asta insemnand de la cateva sute pana la maximum 1000 lei ,care nu ar trebui impozitate.Dar  “prietenii” de la Casa de Pensii adauga acest cuantum perioadei de cotizare dijmuindu-le la gramada.

Dan M.

Un comentariu:

  1. Iata un caz eleocvent, daca mai era necesar, de modul in care, unele cadre rezerviste, cu mare aplomb, pretentii de aparatori a cauzei rezervistilor, cersetori de aplauze si temenele cu toate ocaziile posibile - domnii Emacu Gh., Mircovici , Oprea Gabriel , Badalan si altii ( nu le-am mai trecut gradele, toti fiind generali, doctori si profesori de drept , specialisti militari in politici speciale ) au gasit de cuviinta sa rezolve marea problema generata de clasa politica infeudata strainilor , iata cum apara acesti potentati cu tupeu pe cei carora le povestesc , la fel ca raposatul Creanga Ion, povesi la gura semineului - din partea mea, pentru acesti, sa le fie rusine la obraz, iar pentru cei care ii sustin si inca aplauda, sa se gandeasca ca nu toti cei care participa la intruniri sunt prosti, nepregatiti politic , sunt cu bun simt si le este greata sa mai zica ceva ...

    RăspundețiȘtergere