luni, 11 februarie 2013

ROLUL NOSTRU IN ALEGERI IL VEDE DOAR CRISTOIU ?

Il citam pe acest domn nu pentru ca ne-ar interesa ce spune.Ci pentru a evidentia o realitate pe care unii (multi,putini ?) inca nu o accepta.

 Ev.z.: Ce categorie socială credeţi că a înclinat balanţa votului anul acesta?
Ion Cristoiu :Cei mai mulţi votanţi,după părerea mea, au fost pensionarii. A fost rezultatul pensionarilor nemulţumiţi, şi nu trebuie neglijat acest aspect, un rol important l-au avut pensionarii militari, din armată şi de la Servicii. Aceştia au fost foarte buni ca ştafetă de opinii. Aici PDL şi Traian Băsescu plătesc greşeala de a atinge, prin unele măsuri nejustificate, categorii foarte active ale populaţiei”.
Beneficiarii ? Dupa alegeri ? Nici macar atat.

ALTADATA ?

V.Ponta din opozitie

Pe 23 martie 2012:
".. pensionarilor trebuie să li se ceară scuze,să li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenţă şi ticăloşie",si ca…” dacă USL va ajunge la guvernare ….., viitorul Executiv va propune un calendar de restituire a banilor către pensionari” .

V.Ponta inainte de alegeri

Pe 23 noiembrie, referindu-se la rezolvarea  problemei pensiilor militare diminuate abuziv: “ aceasta problema nu se poate rezolva decat prin noul buget pe anul 2013”.

Pe 26 noiembrie:trebuie ca în bugetul pe 2013 să rezolvăm problema acelor pensii, cei 20 și ceva de mii de militari cărora li s-a calculat greșit, au pierdut foarte mult la pensie".

Pe 3 decembrie: “ Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru”.Cu atât mai mult şi pentru cei 10%-12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns”.

V.Ponta dupa alegeri

Pe 24 ianuarie afirma ca aceasta problema este ca si rezolvata, fiindu-i incredintata cu puteri depline ministrului Dusa .

Pe 28 ianuarie 2013
Reporter: Spuneţi-ne ce aţi discutat cu FMI despre pensiile militarilor şi dacă aţi discutat despre reducerea contribuţiilor pentru asigurările de sănătate.
Victor Ponta: Nu, pentru că nu era spaţiu anul acesta, ştiţi foarte bine lucrul acesta.Despre pensiile militarilor,ministrul Apărării trebuie să vină - e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării şi urmează să vină cu proiectul legislativ.
Reporter: Deci cu pensiile militare aţi spus că va veni MApN cu un proiect.
Victor Ponta:Va veni ministrul Apărării,după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării,cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut,şi atunci trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%.
Reporter:Dar FMI a fost de acord cu acest... Sau urmează să discutaţi la următoarea vizită?
Victor Ponta:Nu am avut o evaluare. Când avem evaluarea, o discutăm.
Reporter: Deci o să discutaţi data viitoare.
Victor Ponta: Sigur.
http://www.gov.ro/primul-ministru-victor-ponta-s-a-intalnit-la-palatul-victoria-cu-reprezentan-i-ai-fmi-bancii-mondiale-i-comisiei-europene__l1a119355.html


Si dl.Stroie cu voie,fara voie,adevarat sau nu,dezvaluie un indepartat orizont de asteptare cu multi de daca si s-ar putea, pe care-l intuiam, dar refuzam sa-l acceptam : “daca situatie economica o va permite...le rectificarea bugetului s-ar putea sa fie reintregite pensiile speciale..."
http:www.antena3.ro/inregistrari/punctul-de-intalnire-cu-radu-tudor-57.html min 111:48

Un comentariu  ? Nu-mi apartine si nu va spun al cui este.Dar merita citat:

„Nici dacă îi împuşti nu este suficient.”

 Dan Moraru

Un comentariu: