duminică, 6 ianuarie 2013

SEDUSA SI ABANDONATA,MISCAREA SINDICALA KAKI NU-L MAI SPERIE PE VICTOR PONTA



Intrebam retoric intr-o postare anterioara daca “ s-a schimbat ceva in urma schimbarii “ banuind ca “ schimbarea promisă ..” nu ar fi ..”decat o alta vorba goala,redusă la schimbarea carnetului de partid portocaliu cu unul rosu-galben-albastru”.

Raspunsul nu s-a lasat prea mult asteptat.

Întrebat sambata 05 ianuarie,în emisiunea „Ediție specială” de la postul de televiziune Digi 24 (www.digi24.ro/stire/Victor-Ponta-nu-se-teme-de-proteste-in-ciuda-disciplinei-bugetare-pe-care-o-impune_70222) dacă  se teme de proteste  ca urmare a aplicarii masurilor de austeritate, premierul Victor Ponta a răspuns că nu se teme și nici nu și le dorește și a reamintit că are deja un conflict cu asociațiile de revoluționari și unul cu o parte din pensionarii militari.Pe acesta din urmă speră însă să-l rezolve echitabil. „Sigur vor fi tensiuni sociale, dar de aceea am ministru pentru dialog social. Încerc să le explic oamenilor ideea că dacă guvernul trebuie să cedeze, nu va funcționa”, a adăugat Victor Ponta.

Pentru ne-binele pe care-l face acum celor aproape 26.500 militari in rezerva , să nu-l învinuim deloc pe dl.prim–ministru Victor Ponta,ci numai pe noi înşine. 

De ce ? Pentru ca este firesc ca acum sa culegem  ceea ce am semănat.
Si ce am semanat ?


Recunoaştem cinstit că şi noi i-am făcut rău domniei sale. Cum,in ce fel ? 


Pai iata ,dintr-un necopt ,guraliv si arogant presedinte de partid l-am ajutat cat de cat sa se ajunga si l-am facut sa creada in atotputernicia sa.

Am contribuit dupa puterile noastre la constructia prea inaltului piedestal de pe care astazi vad ca nu ne mai poate nici vedea,nici auzi.

Este posibil ca fatarnicia sa fie atributul care defineste caracterul d-lui prim-ministru ? (dincolo de toate celelalte conotatii ale atributului mai sus mentionat :suficienta indaratnica, meschinaria si  mai presus  de toate viclenia, duplicitatea si minciuna).

Pentru ca doi ani ne-a vorbit fără încetare despre cinste ,adevar si dreptate (PANA LA CAPAT,nu-i asa ?) si acum ,dupa ce si-a vazut imbarcati toti sacii in caruta, lasa impresia ca este străin de toate acestea,fiind gata (mai sper sa ma insel) să ne arunce toate asteptarile peste bord.

Asa cum spunea mai ieri un vestit clasic in viata,nu-i bine domnule prim-ministru ! Pentru ca alta data (poate ca la alegerile regionale din toamna,sau la referendumul pentru modificarea Constitutiei, cine stie, chiar si la alegerile parlamentare ori poate si prezidentiale) cu siguranta nu vom mai gresi. Chiar daca nu vom avea nici un folos imediat si direct.


Dar pana atunci la Iasi ( si nu numai ) vine Ziua Unirii,despre care vorbesc si isi amintesc "cu drag" cei care ne-au promis multe si nu au facut inca aproape nimic.

Ar fi bun macar un  remember din filmul zilei mai sus pomenite ? Asa,ca sa nu uite USL –ul ca pe lume mai sunt si necazuri...

Ce spuneti stimati colegi ?

De loc intamplator inchei cu cateva trimiteri :

 La început se va arăta blând  , milostiv şi drept, iubitor, seducător, frumos şi plin de tot felul de virtuţi. Cei care vor accepta adevărul lui ca fiind drept, îl vor primi şi i se vor închina din cauza înaltelor sale virtuţi, nelepădându-se de el pentru adevărul Evangheliei.”(apud:http://www.razbointrucuvant.ro/2007/04/30/ips-averchie-mentorul-cuviosului-seraphim-rose-despre-marea-apostazie/“).


 “ (…)va predica despre sine că este adevăratul Mesia cel făgăduit. Slugile sale …. vor aclama venirea lui; văzând ….. atotputernicia şi aptitudinile sale geniale, …. vor crede în el şi-l vor preamări ..,devenind părtaşii lui. (…)”
(apud: IPS Averchie, “MareaApostazie“).).


Maria Tănase:

Că furnica de-i furnică,
La trup mare, la cap mică,
Şi la mijloc subţirică
De umblă pe sub pământ,
Tot se ţine de cuvânt,
Dar noi oameni botezaţi,
De cuvânt suntem lăsaţi.


Dan Moraru

4 comentarii:

  1. Nu ma mira! Ponta este un alt prim ministru al FMI in guvernul Romaniei! Si el aplica, ca si cei dinainte proverbul popular: A promite (inainte de alegeri) este o onoare! A te tine de cuvant, dupa ce ai ajuns la ciolan, este O MARE PROSTIE! Totul a fost regizat! De fapt, razboiul cu Basescu a fost o parte a scenariului care sa aduca la putere o majoritate. De acum FMI-ul cu Basescu si Ponta vor continua ce a inceput cu Boc! Inca o teapa data poporului roman si noua militarilor in rezerva si retragere una speciala! Si am certitudinea ca nu va fi nici ultima! Astept reactia "strategilor si inteleptilor" de la conducerea SCMD! Daca va veni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum guvernantii romani negociaza din pozitia "in genunchi" cu mai marii europeni,asa si militarii in rezerva in frunte cu onorata conducere a SCMD negociaza si v-a negocia cu guvernul DOMNUlUI Ponta tot din pozitia in genunchi sau a ghiocelului.Pentru cei 26.000 sau 33.000,dupa alte statistici,carora pensiile le-au fost furate si loviti in demnitatea de militar,mai marii SCMD nu se vor "pune" rau cu guvernantii,caci corb la corb nu-si scoate ochii.Vor marai si ei din cand in cand dar nu vor musca niciodata.Numai jumatate din numarul cadrelor militare afectatete sa iesim in strada dar organizati atat tactic cat si strategic,sa fim un exemplu si pentru ceilalti afectati,invatamant si sanatate,si ve-ti vedea in cat timp tara este scapata atat de Basescu cat si de guvernarea Ponta,care dau la pace sa le fie lor bine nu noua,poporului.Incep sa ma cuprinda regretele ca am votat cu USL.Si daca mai dureaza mult regretele vor fi eterne, deoarece timpul trece iar afectiunile medicale sunt din ce in ce mai multe datorita "traiului bun" pe timpul activitatii mele.Da-le Doamne dupa cum promit si se tin de cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rog sa atentionati conducerea SCMDRR, privitor la CAR. Am si eu unele intrebari, poate primesc raspuns pe blog sau pe situl dv.
    http://promotia1970.wordpress.com/2013/01/15/astept-detalii-un-car-pentru-pensionarii-militari/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu,am vazut,le vom prelua de pe blogul Harlaului si-l transmitem la centru.

      Ștergere