miercuri, 30 ianuarie 2013

Ministrul Dusa lucreaza la un proiect privind pensiile militare , care există la minister de anul trecut !

Cine pe cine duce cu vorba ?
Ministrul Apararii Nationale,Mircea Dusa, a declarat,marti 29 ianuarie, la Parlament, ca la nivelul institutiei pe care o conduce s-a constituit o comisie de specialisti care lucreaza la un proiect ce vizeaza modificari aduse la actul normativ privind pensiile militare.
"Nu mi se pare normal ca cei care au adoptat legea pensiilor asa cum au adoptat-o (...) sa vina sa faca aprecieri. Mai ales ca acea lege a creat o bulversare in sistemul pensiilor militare si de la pensii nesimtite s-a ajuns la discriminari care nu-si au locul si nu trebuie sa existe in acest sistem.De aceea, eu, la minister - a si anuntat primul-ministru-, am constituit un colectiv de specialisti din minister si din afara ministerului care sa realizeze un prim draft legat de modificarile pe care trebuie sa le aducem in acest domeniu si, sigur, voi face aceasta analiza si cu Ministerul Muncii, care se ocupa de acest domeniu si sa incercam in aceasta sesiune parlamentara sa aducem si corecturile necesare legat de sistemul pensiilor militare".
Nu-s carcotas, da`am impresia ca ceva nu este in regula :
Ca se lucreaza la asa ceva stiam de anul trecut.Toata  vara si o buna bucata din toamna (pana la alegeri,nu-i asa ?) comisia d-nei avocat Simona Sarbu,consilier al ministrului Dobritoiu, a tot colindat garnizoanele,a adunat tot ce trebuia stiut despre dorintele noastre.

Textul O.U.G. a fost convenit de toti membrii comisiei care au lucrat la Proiectul Legii.Si-acum ce ? O luam de la capat ?

Iata ce spunea presedintele SCMD acum cateva zile :
Si pentru ca textul Ordonantei de urgenta, asupra caruia au cazut de acord toti cei care au lucrat la Proiectul Legii, pare a fi fost uitat de toata lumea, sau a fi disparut de peste tot, il repunem in circulatie, rugandu-i pe toti prietenii adevarului, pe toti oamenii de bun simt, sa-l retrimita pe orice cale, tuturor deputatilor si senatorilor USL, tuturor membrilor Guvernului, tuturor celor care s-au angajat, ca oameni politici, alaturi de noi, societatea civila, in lupta pentru daramarea regimului Basescu, repararea abuzurilor si anularea sechelelor acestuia.(Va prezint textul Ordonantei de urgenta (in continuarea comunicatului de presa).
https://docs.google.com/file/d/0B9CqWMwAnBxMSjJKM1BVYS0xR00/edit

Asadar ,despre ce “colectiv de specialisti din minister si din afara ministerului “ vorbiti  d-le  ministru Dusa ?
Care “prim draft “ cand aveti toata documentatia gata ?

Cititi mai jos si poate o sa va puneti si voi intrebarea “ Cine pe cine duce cu vorba” ?

Col.(r.) Dan Moraru

In 19.07.2012, la Cercul Militar Bucuresti a avut loc a treia şedinţa comisiei guvernamentale de elaborare a noii legi privind pensiile militare de stat.
Departamentul Juridic al SCMD a prezentat propria conceptie cu privire la rezolvarea situaţiei categoriilor de pensionari rezultate prin efectul Legii nr.119/2010 şi OUG nr.1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011.
Punctul de vedere exprimat de SCMD a fost insusit, atât de d-na consilier Simona Sirbu, care urmează a aprofunda propunerile noastre, cât şi de cei mai mulţi dintre cei prezenţi în sală, atat cadre militare in activitate cat si in rezerva, de la MApN si MAI. S-a considerat că este soluţia cea mai realistă de rezolvare juridică a nedreptăţilor făcute, care sa poata fi acceptate si de autoritatile in drept sa aprobe proiectul legislativ.
S-au menţionat poziţiile publice ale unor reprezentanţi din actuala guvernanţă, respectiv afirmarea următoarelor doua etape: prima, care a fost deja materializata - stoparea regularizării pensiilor celor cu pensii diminuate – prin adoptarea Legii nr.112/2012; a doua etapă vizează repunerea în drepturile avute anterior lunii decembrie 2010, propusa de la 01.01.2013 – urmează a se rezolva.
Concretizarea din punct de vedere legislativ se poate face:
- fie prin includerea problematicii militarilor rezervişti în noua lege a pensiilor militare de stat, într-un singur capitol;
- fie prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă, care se poate adopta mai devreme decât legea propriu-zisă. Această situaţie impune corelarea la sistemul de actualizare al pensiilor militare din noua lege şi asimilarea pensiilor repuse în plată şi a celor recunoscute ca drepturi legal câştigate ca pensii militare de stat.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC SCMD
Col (r) Monica I. CALOIAN

Direcţia Informare şi Relaţii Publice
Comunicat nr. 154
Data: 03.08.2012
COMUNICAT DE PRESĂ
Membrii Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale, constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, au efectuat un tur în principalele garnizoane din ţară în vederea evaluării situaţiei actuale şi, pe baza constatărilor întreprinse la faţa locului, şi-au propus următoarele direcţii de acţiune în perioada imediat următoare:
- identificarea de pârghii juridice în vederea elaborării unor acte normative cu caracter urgent pentru readucerea la plată a pensiilor militarilor în rezervă şi retragere, afectaţi de aplicarea Legii nr. 119/ 2010  şi OUG 1/2011, la nivelul celor din decembrie 2010;
-urgentarea procesului de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva deciziilor de revizuire/ recalculare a pensiilor, în special, în judeţele în care acţiunile în instanţă sunt legate de obiectivitatea existenţei la momentul promovării comisiei de contestaţii Focşani;
- restituirea sumelor datorate de Ministerul Apărării Naţionale ca urmare a revizuirii/ recalculării;
- urgentarea procesului de recalculare, în sensul emiterii deciziilor de recalculare pe Legea nr. 263/ 2010 pentru cei care au dovada şi au solicitat luarea în calcul la stabilirea pensiei şi a perioadei de activitate desfăşurate în viaţa civilă;
- problema aplicării unitare a grupelor de muncă.
Preşedintele comisiei, Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, a precizat că au avut loc discuţii şi cu reprezentanţii celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru a cuprinde cerinţele tuturor categoriilor de pensionari militari.
"Doresc să mulţumesc tuturor pensionarilor militari care au contribuit la găsirea unor soluţii rapide şi eficiente şi care au fost alături de noi pe tot parcursul elaborării proiectului de act normativ," a precizat preşedintele comisiei.
Propuneri pentru elaborarea proiectului de act normativ care va reglementa sistemul de pensii militare se pot face, în continuare, la adresa de e-mail: comisie.pensii@ mapn. ro.

Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu