miercuri, 26 decembrie 2012

VORBE despre pensiile militare.Sa fie nevoie sa ne prindem din nou in Hora Unirii?



TREBUIE SĂ REZOLV ȘI PROBLEMA PENSIILOR MILITARILOR ÎN REZERVĂ (Ministrul Apararii)


La o primă analiză a bugetului MApN, se pare că foarte mulți bani se duc pe cheltuielile cu munca vie și rămân foarte puțini bani pentru cheltuielile de capital, în condițiile în care Ministerul Apărării derulează o serie de proiecte internaționale, legate de creșterea capacității de acțiune a armatei române, de modernizarea armatei române și legat de atribuțiile pe care noi le avem ca țară NATO, ca țară a UE și legat de parteneriatul cu SUA.
Se vorbește de foarte mult timp despre dotarea cu avioane, de proiectele pe care le avem în derulare și mi-aș dori și eu să-ncerc să fac acest lucru ca să se aloce bani pentru cheltuielile de capital, dar în același timp trebuie să rezolv și problema pensiilor militarilor în rezervă și așa cum primul-ministru a afirmat, pe bugetul din anul 2013 vom încerca să reparăm acele nedreptăți care-i vizează pe militarii rezerviști,sigur că etapizat pentru că bugetul nu permite ca toate sumele acelea care ar trebui rezolvate, legat de Ordonanța cu privire la felul în care Guvernul Boc le-a tăiat drepturile rezerviștilor, să o rezolvăm într-un singur an. Eu cred că etapizat și eșalonat se poate repara și această nedreptate făcută militarilor rezerviști”, a explicat ministrul Dușa,care sustine si introducerea pensiilor ocupationale.
"Cunoasteti foarte bine ca este o intreaga disputa legata de pensiile de la Ministerul Apararii de la Ministerul de Interne pentru ca atunci cand dl Boc a vrut sa-i decapiteze pe cei de la politie, in reglementarea pe care a dat-o la timpul respectiv a creat o serie de discrepante si de nemultumiri.
Eu cred ca pensia, indiferent cum se numeste, ca e ocupationala sau alta denumire, trebuie sa reflecte aportul pe care salariatii respectivi l-au adus la fondul de pensii de-a lungul timpului si in functie de valoarea si importanta muncii
".

Vorbe.Asta ne-am dorit ? Doar VORBE?  

Totusi,Mircea Dusa merita un credit.De ce ? Inca il cred cinstit.Si de buna credinta .Pentru ca s-a uitat ,e bine sa ne  reamintim :

Deputatul PSD Mircea Dusa este cel care ,in fruntea opozitiei a contestat la Biroul Permanent al Camerei votul pe proiectul de aprobare a Ordonantei 1/2011 privitoare la recalcularea pensiilor militare, deoarece legea ar fi fost adoptata prin frauda.
" in Camera Deputatilor, dezbaterea de aproape doua ore pe acel proiect de lege privind aprobarea Ordonantei pe recalcularea pensiei militarilor s-a finalizat cu un vot fraudat ... Cativa colegi de la putere au votat la doua maini un proiect de lege care afecteaza viata a multor romani", a precizat liderul deputatilor PSD Mircea Dusa.
Legea de aprobare a OUG 1/2011 a intrunit 168 voturi favorabile, 116 "impotriva" si 7 abtineri.
Ulterior, dintr-o inregistrare a ImpactNews, reiese ca cel putin cinci deputati ai PDL au votat la doua cartele, in conditiile in care legea de adoptare a ordonantei a obtinut cu doar un vot peste minimul necesar aprobarii unei legi organice. Astfel, potrivit impactnews.ro, unii deputati democrat-liberali au votat la doua cartele, cel putin cinci deputati au fost vazuti votand astfel. Trei dintre acestia au fost filmati in timp ce votau la doua cartele.

Asta a fost atunci.De dincolo de gard.Acum ce le mai lipseste?
Vorbe.Nu asta ne-am dorit.

 Bugetul nu permite ca toate sumele acelea care ar trebui rezolvate, legat de Ordonanța, să o rezolvăm într-un singur an.

Chiar si numai din vorbe, rezulta un orizont de asteptare “etapizat și eșalonat “,prea indepartat.Improbabil.Imposibil de acceptat.

Si atunci ,sa fie nevoie sa ne prindem din nou  in Hora Unirii?

Dan Moraru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu