vineri, 28 decembrie 2012

S-A SCHIMBAT CEVA IN URMA SCHIMBARII ?



Motorul revoltei populare impotriva guvernului portocaliu,declanşata încă din ianuarie 2012 a fost pus in miscare,alimentat si mentinut la turatie maxima prin inexplicabila “osteneala” chiar de cei mult huliti.Infuriati de insuportabila aroganta a fanariotilor din clanurile basiste dedulcite la ban public, nemultumitii au fost mobilizati si tinuti in priza de sintagma “Jos Basescu- PDL”.Ca tehnică electorală a fost net superioara faţă de jalnicul raspuns al p.d.l.-istilor “Continuitate,recunoastere si apreciere internationala”.

Adaugate acestui banal si insipid apel electoral,discursurile construite ostentativ în fraze complicate, incarcate de accente extremiste ale unor personaje caricaturale, reprezentanti ai unei asa-zise noi generatii de “telectuali  dreptaci” (parvenitul baiat cu usturoiul ,gata de orice compromis, Neamtu, semidoctul Papahagi sau pretiosul ridicol Ungureanu), nu au reusit decat sa accentueze lehamitea populara... 

Entuziasmul cerintei debarcarii marinarului si a hulpavei  sale clici a fost atît de pronunţat încât si noi,militarii rezervisti ( membri sau nu ai SCMD) aflati in lupta pentru un obiectiv tactic clar definit, am devenit anexă a mulţimii aflate în psihoză socială.

Războiul politic s-a oprit… sau este doar un armistitiu?
Dacă până mai ieri PDL, personalizat prin Basescu, reprezenta duşmanul numărul unu şi problema tuturor problemelor, iar tot efortul revoltatilor  canalizat prin eficienta lozincă “ Jos Basescu – PDL ”, acum cand razboiul s-a oprit, cu cât timpul se scurge, lozinca îşi pierde partial valoarea de impact din cauza absentei TOTALE a pedeleilor si iesirii/scoaterii din arena a duşmanului Nr.1.
Iesit din scena,dar tinut “cald” ,vechiul si statornicul duşman exilat la Cotroceni, trebuie periodic reactivat ,daca este cazul chiar provocat, pentru ca puterea de azi sa-si arate din nou muschii ,sa poata cere poporului clementa si credit pe termen lung, fara nici o garantie. 

Odată cu victoria in alegeri a USL ,nu ar trebui să se instaureze atât de mult dorita pace socială ?
Da,dar nu cu orice pret ! Pentru ca pe fondul marilor aşteptări ale votantilor revoltati de regimul Basescu-PDL,deschizand punga ( admitand ca ar exista si acceptul FMI) ,mai mult decat sigur USL ar risca sa devina jertfa propriilor angajamente-declaraţii.

In consecinta ne este clar : chiar daca ar vrea,guvernul nu poate si nu va lua ACUM decizii care să satisfacă, fie chiar si parţial entuziasmul celor 30.000 de votanţi kaki fripti la buzunar de Boc , asumandu-si inclusiv riscul sa nu-i mai poata tine aproape, pentru ca soarta lor a fost prestabilită deja de ceea ce a mai ramas in visteria tarii dupa jaful guvernelor portocalii.

Ei.. dar până atunci mai este… Războiul informaţional se va amplifica prin vocile pdl-istilor,udmr-istilor si mai nou ppdd-istilor care se vor burica de neputinta guvernului USL de a face (“a doua zi dupa ce venim la putere”) reparatiile promise.
Criza economică va continua marşul triumfal prin tara, mai ales în condiţiile în care guvernul încearcă să aduca bani la buget deocamdata,prin majorarea taxelor si impozitelor . 

S-a schimbat ceva in urma schimbarii ? SCHIMBAREA promisă sa nu fi fost decat o alta vorba goala,redusă la schimbarea carnetului de partid portocaliu cu unul rosu-galben-albastru?

Sa mai asteptam? Ziua Unirii mi se pare un termen rezonabil.Pentru ca despre 24 ianuarie (2011 mai ales) vorbesc si isi amintesc "cu drag" cei care ne-au promis toata marea cu tot cu sare.De aceea cred ca ar fi bun macar un  "videoclip"  din filmul zilei mai sus pomenite.Asa,ca sa nu uite ca pe lume mai sunt si necazuri...
 
Dan Moraru

2 comentarii:

  1. Cred ca de 24 ian. nu vor mai calca prin Iasi derbedeii lui Basescu, cine stie, poate vreun tembel, gen Ungureanu, Sarbu sau gen. Birhala sa mai bantuie dupa cinestie ce ovatii, adica huiduieli, dar sper ca primarul Nichita sa-i sfatuiasca sa mai stea si pe la casutele lor, ca de aceea si le-au facut agabaritice . Cat despre demonstratii, trebuia inainte de alegeri marcata o reactie catdecat acida, atitudinea stimabilului Dogaru parandumi-se nelalocul ei, vorbindu-se chiar de o asteptare din partea dumnealui de ceva functii , cine stie culisele Bucurestiului, dar ceva trebuia sa se faca si atunci, discursurile ulterioare le consider de conplezenta . Surpriza neplacuta cred ca va fi daca apare nenorocitul de Gabriel Oprea, sa vad atunci reactia strazii si a pietii - sa numarati pe cei care ii vor strange mana, ca unui eliberator, si nu vor fi putini - abia astept sa-i fotografiez si sa-i abordez , pot sa va fac o lista cu acestia .Sa asteptam deci viitoarele evenimente, caci vor fi surprize , vor fi si plscute, dar si golanii si dulcegarii ordinare .

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre 24 ianuarie (2011 mai ales) vorbesc si isi amintesc "cu drag" aliatii nostri de azi,care ne-au promis toata marea cu tot cu sare.Daca nu au tinere de minte ,(asta o sa verificam acusi) cred ca ar fi bun macar un scurt repetir ("videoclip") din filmul zilei mai sus pomenite.Asa,ca sa nu uite ca pe lume mai sunt si necazuri,nu numai bucurii.

    RăspundețiȘtergere