miercuri, 5 decembrie 2012

GENERALUL DOBRITOIU FACE PRECIZĂRI !

Cu privire la unele mesaje de intoxicare ,inadvertente (greseli ?) in prezentarea implicarii in rezolvarea problemelor pensionarilor militari (si nu numai) domnul ministru precizeaza:
"1. Referitor la "reîntregirea pensiilor militare" redusa abuziv, m-am implicat fără rezerve în acest proces reparatoriu, in doua runde de discuții cu reprezentanții FMI ale căror concluzii s-au reflectat și în atitudinea premierului prezentata public (dacă mi se solicita sunt dispus sa intru în amănuntele prezentate de mine mai multor reprezentanți a sindicatului). Proiectul de OUG, in diferite variante a fost transmis MFP pentru avizare. Decizia premierului: Tratarea unitara a fenomenului, cu aplicare graduala, pentru MAI, datorita datoriilor mari, și cuprinderea sumelor necesare începând cu bugetul de anul următor.
2. Legiferarea pensiilor ocupaționale: prioritate a legislaturii următoare la fel ca si proiectul legii privind cumulul pensiei cu salariul și amendarea legii salarizării unice.
Au avut loc discuții ample cu reprezentanții sindicatului, ANCMRR si cei ai instituțiilor din sistemul de apărare ordine publica si siguranță națională.
3. Am înaintat Guvernului un proiect de HG pentru schimbarea naturii juridice a infrastructurii în exces în scopul valorificării acesteia.
Actualmente, Ministerul Justiției și MFP cauta formulele legale pentru a eluda intabularea ruinelor care ar costa peste 30 milione euro, ori acest lucru se poate întâmpla prin modificarea legislației în scopul exceptării MApN de la acest lucru datorita degradării avansate a clădirilor din incinta cazărmilor disponibilizate. Din păcate, activitatea parlamentara, pe care eu nu am putut s-o influențez, a avut sincopele pe care le cunoașteți datorita vacantei parlamentare si procesului de suspendare a președintelui Ori, dacă dvs ma acuzați de indiferenta este nedrept pentru ca nu sunt omul care cumulează toate funcțiunile Guvernului, Parlamentului și Președinției (care ar fi trebuit sa promulge elementele de legislație. Cred, în același timp, ca dezastrul generat timp de patru ani de haita politica a lui basescu, cu un impact devastator asupra bugetului acestei tari, incluzându-l pe cel al apărării va fi depășit in ani de zile. Spun acest lucru pentru ca , cheltuielile cu personalul au depășit 85% din buget, iar operarea si mentenanța acoperă 10-12%.
In concluzie, doresc sa transmit tuturor simpatizanților d-lui Gabriel Oprea & co, care încearcă sa-mi reducă efortul de sase luni la ZERO, va rog sa-l votați poate, in felul acesta cei degradați in timpul scurtului meu mandat își vor primi gradele înapoi , infrastructura va continua sa fie distribuita prietenilor politici, dl. Zisu va reveni în funcție, sau poate chiar într o funcție mai dodoloata pentru a continua toate bunele practici cu care v-ați obișnuit.
Eu, domnii mei, pot afirma la sfârșit de mandat ca nu am înșelat așteptările oamenilor de buna credință si m-am bătut pentrut toate obiectivele ,.......... chiar dacă ele nu au fost finalizate, dar nu din vina sau lipsa mea de reacție. "

3 comentarii:

  1. Stiti care cred ca va fi finalul...USL castiga, Oprea ajunge iar iar ministru la MApN (nasul)...toate interventiile lui Dobritoiu raman pentru la anul, ca sa poata sa si le aroge Oprea..odata vezi doamne le-a marit celor 80% de militari, apoi le reintregesc si celor oropsiti...cade in picioare ca hopa-mitica...mai vorbim!!

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord,castiga USL.Dar daca se "reincarca" Oprea,atunci inseamna ca toti sunt o apa si -un pamant.Refuz sa cred ca Ponta ar face asa ceva,fie chiar si pentru nasu`.S-ar duce "Dreakului" firma !Da` mai stii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dobritoiu numai grija noastra, a pensionarilor, nu o are! Fiul este in drum spre puscarie, are campania electorala pe cap, Basescu il gratuleaza cu expresii neortodoxe. Stiti ce cred, trage de timp! Daca nu va castiga alegerile, asta e, daca vor castiga, "vom vedea ce spune si FMI-ul". Ieri a venit factura la curentul electric. Dupa ce a marit pretul cu 5% plus TVA, mai vad si inca 7 la suta "valoartea certificatelor verzi"! O mizerie, bagata pe sest de guvernul Ponta. Nici macar nu s-a obosit sa explice ce si cum! Asa ca inclin sa cred ca solganul "PSD=PDL aceiasi mizerie" nu este departe de adevar! Cei 50% incredere in Ponta si USL deja s-au dus. Duminica cred ca voi vota doar la senat, pe Anghel Stanciu nu am de ce sa-l votez!

    RăspundețiȘtergere