joi, 8 noiembrie 2012

Noi vrem,doar daca putem !

Este vointă ,da`putirinţă  ?
 
Ministrul Muncii ne spune ca in construcţia bugetară pentru anul viitor Guvernul Ponta va incerca sa indexeze pensiile în măsura în care se va putea încadra în deficitul bugetar pentru 2013, mai mic decât cel din 2012.

D-na Mariana Campeanu a mai adaugat :

“ Indexarea pensiilor există în lege, aplicarea a fost însă suspendată. Chiar dacă nu vom reuşi să aplicăm integral cele prevăzute în lege, o indexare a pensiilor în funcţie de rata inflaţiei tot vom face”. 


(interviul complet in http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/156971-Mariana-Campeanu-In-constructia-bugetara-pentru-2013-incercam-sa-indexam-pensiile-interviu.html)




Asa ca,se pare ( mentionez si subliniez: doar  se pare !) ca  de la 1 ianuarie 2013 unora dintre cei carora li se va  re-construi pensia conform cuantumului din decembrie 2010 ,ar trebui ca sumele ce li se cuvin sa nu fie chiar identice cu cele de pe cuponul din decembrie 2010 ,ci mai mari !

De ce ?

Odata:  pentru ca se vor indexa cu 5%;

Si inc-o data : Unii dintre noi ( nu stiu cat de multi ) dupa diminuarea cuantumului pensiilor la prima revizuire a recalcularii, au “beneficiat” succesiv,de alte revizuiri (cate trei,patru,chiar cinci !), in urma carora ,in baza grupelor de munca (sau/si a perioadelor lucrate dupa trecerea in rezerva), pensia le-a tot crescut precum voinicul din poveste ,ajungand chiar sa o depaseasca cu ceva pe cea din decembrie 2010.

Asa ca daca se va pastra metodologia si daca se vor  adauga grupele la pensia din decembrie 2010,va rezulta o suma mai mare decat pensia  initiala afectata de recalculare, fata de aceeasi data de referinta,acordata prin ultima revizuire.

Daca sunt si alte pareri,puteti comenta!

2 comentarii:

  1. Ati uitat sa luati in calcul ca este campanie electorala! Si promisiunile lui Basescu & Boc de acum 4 ani sunau bine! Nu am nici un fel de asteptari de la actuala clasa politica! Daca seful delegatiei FMI sustinea aceste masuri, mai credeam ca poate se vor aplica. Asa...vorbe de clasa sau mai recent de campanie electorala! Ar fi de interes si rezultatul intalnirii cu domnul Emacu. Din cate imi amintesc era pe vremuri consilier juridic pe la Restaurantul Militar Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,stiu am si eu putine sperante.Dar de cat de loc....Nu avem nici un party prie cu USL-ul dar decat optiunea pdl....Gen.Emacu a fost in comandamentul D.apoi al C.prin 1992,adus de gen.Cheptine cand a venit de la Constanta.Apoi a fost cons.juridic al garnizoanei pana prin 96-97.Am postat parca o sinteza,daca nu am sa o postez din nou dupa amiaza.

    RăspundețiȘtergere