marți, 25 septembrie 2012

O NOUA CIUPEALA?


Apreciem faptul ca in sfarsit ,d-l.ministru Dobritoiu a luat boul de coarne incercand sa mai repare cate ceva din ce a stricat ala mentionat mai sus.

Dar am impresia ca iar a fost “tradus” (?) de aceeasi specialisti ai Directiei Medicale care ,sub pulpana  lui Oprea, ne-au adus la sapa de lemn.

De ce ?

In adresa S.M.U Iasi F 208/ A 773 din 18.09.2012,adaugirea “aflati in intretinere” referitoare la membrii familiilor pensionarilor militari excede legea.Pentru ca in  Statutul cadrelor militare, legea nr. 80/1995 ,nu exista asemenea precizare.

Iata articolul :

Art. 26
Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente in conditiile art. 23 alin. 1 lit. a) ….

Membrii familiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, pensionari militari, beneficiaza gratuit de asistenta medicala in conditiile art. 23 alin. 1 lit. a).

Art. 23
a) asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Apararii Nationale sau in alte retele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister;

Tot atat de adevarat este si faptul ca nu ne-am prea inghesuit sa cerem retete gratuite pentru membrii de familie.

Din necunoastere?

Sau pentru ca nu se poate?

Ce spuneti?

2 comentarii:

  1. Probabil va referiti la "taurul de coarne"! Am vazut in cel putin trei bloguri articolul, folosind eronat acest vechi proverb romanesc, care are o origine latina! Daca va referiti la taurul moldovenesc, (bour), este corect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu dom!Mitica,ma refer exact la ce ma refer,adica la BOU.Taurul ( nu mai vorbesc de bour !) este un nobil printre boi ! Iar omul (pardon!) nostru nu are nimic din nobilele virtuti ale animalului mai sus invocat.

      Ștergere